Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Όλα τα σαπούνια είναι χειροποίητα από την παρασκευή ως τη συσκευασία, χωρίς να αφαιρείται η γλυκερίνη τους και ωριμάζουν φυσικά 90 ημέρες.
Περιέχουν Ελαιόλαδο παραγωγής μας.Ελαιόλαδο το... αντιηλιακό 
Τι προσφέρει στο δέρμα Το ελαιόλαδο είναι πηγή της βιταμίνης E, που, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, αντισταθμίζει την καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα. Επιπλέον, η ευεργετική αντιοξειδωτική δράση του ελαιόλαδου ενισχύεται χάρη στα καροτενοειδή και τις φαινόλες που περιέχει. 
Πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, C, D, E, K.


Έλαιο καρύδας για τον πλούσιο κρεμώδη αφρισμό που παράγει, την ισχρή καθαριστική ικανότητα και τις ενυδατωτικές ιδιώτητές του στην επιδερμίδα,
Προσθέτει γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά.


H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Tο ανθρώπινο δέρμα αντιδρά πολύ θετικά στα ευεργετικά συστατικά της καρύδας, τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία, που βοηθούν στην αποτοξίνωσή του. Tο παρθένο λάδι καρύδας είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Eπίσης, το λάδι από καρύδα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφησή του από το δέρμα, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια. Eπίσης, ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας. Στον οργανισμό, το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.
Σε πολλά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας και των μαλλιών περιέχεται λάδι 
καρύδας για τις ιδιαίτερα θρεπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Αποτελείται κατά 0,2% από λιπαρά και κατά 4,9% από υδατάνθρακες.


Καστορέλαιο. Κατά της ξηροδερμίας και την περιποίηση της επιδερμίδας.Για προβλήματα ακμής λόγω της ενυδάτωσης που προσφέρει.Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαιαπου παράγονται παγκοσμίως και βγαίνει από ένα φυτό που ονομάζεται Ρίκινος. Χρησιμοποιείται εδώ και 6000 χρόνια και σε κείμενα του Ηροδότου αναφέρεται πως οι Αιγύπτιοι φρόντιζαν την εξωτερική τους εμφάνιση με καστορέλαιο. Αυτό εξηγεί και το ότι οι πρώτοι καρποί του βρέθηκαν σε αιγυπτιακούς τάφους.    


Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την τόνωση της τριχοφυίας καθώς επίσης,λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη,σε προϊόντα αντιγήρανσης.
Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Άλλες χρήσεις του περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών


Κατά την διαδικασία παραγωγής σαπουνιού δεν γίνεται βρασμός έτσι η φυσική γλυκερίνη 
που παράγεται κατά τη σαπωνοποίηση παραμένει στο σαπούνι.



Είναι 100% βιοδιασπώμενο 


Χωρίς χρωστικές ουσίες, συνθετικά αρώματα ή συντηρητικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου